joi, 3 martie 2016

SUFLEU DE MURE

INGREDIENTE SUFLEU DE MURE:


baza de sufleu:
  • 3 oua mari
  • 60 de grame de zahar
  • 30 de grame de faina
  • 16 grame amidon de porumb
  • 30 de grame de unt cu 82% grasime
  • 180 ml. lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare
piureul de mure:
  • 200 de grame de mure congelate (sau proaspete)
  • 1 lingura rasa de zahar
in plus:
  • unt solid pentru uns formele ramequin
  • zahar tos pentru imbracat formele
  • zahar pudra pentru finisat

PREPARARE SUFLEU DE MURE:

1. Se cantaresc dinainte toate ingredientele. Se ung cu grija cu unt 4 forme ramequin ceramice, cu diametrul de 9 cm, apoi se imbraca cu un strat uniform de zahar tos, asa cum am aratat si la reteta desufleu de ciocolata. Cuptorul
se aprinde si se fixeaza la 205 grade Celsius.
2. Intr-o craticioara, se pune pe foc laptele. Intre timp, se amesteca faina cu untul moale (cu varful degetelor) pana cand se obtine o pasta omogena.
3. Cand laptele atinge punctul de fierbere, se adauga pasta de unt si faina si se amesteca rapid cu telul. Se fierbe totul pana se ingroasa (1 minut), amestecand constant.Preparare Sufleu de mure 2
4. Se trage sosul de pe foc. Amidonul se amesteca cu 1/3 din zahar si se adauga in sos, in acelasi timp cu 1 galbenus. Se amesteca energic apoi se adauga si restul galbenusurilor si extractul de vanilie. Se omogenizeaza bine compozitia, se acopera si se lasa sa se racoreasca.Preparare Sufleu de mure 3
5. Murele congelate se pun la fiert intr-o craticioara, impreuna cu 1 lingura de zahar. Se fierb pana ce lichidul pe care il lasa aproape ca se evapora, amestecand frecvent, apoi se da compozitia cu aspect de gem prin sita, insistand sa se obtina cat mai mult piure. Piureul de mure obtinut se adauga peste crema de lapte si galbenusuri si se amesteca.Preparare Sufleu de mure 4
6. Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea. Se adauga restul de zahar si se bate totul pana cand zaharul se dizolva. 1/3 din aceasta bezea se incorporeaza in crema de baza, omogenizand energic, apoi se rastoarna peste restul de albusuri si se amesteca prin impaturire, ridicand cu o spatula albusurile de pe fundul vasului spre suprafata.Preparare Sufleu de mure 5
7. Se toarna compozitia in formele ramequin deja pregatite. Se curata cu grija marginile ramequinurilor iar suprafata se niveleaza. Ca sa se niveleze perfect, se razuieste cu dosul unui cutit cu lama lunga. Se dau ramequinurile la coopt in cuptorul preincins la 205 grade si se coc timp de 17-20 de minute (daca le tineti mai mult, vor fi mai ferme, dar in acelasi timp si mai brune).Preparare Sufleu de mure 6
Sufleurile se servesc fierbinti, direct din formele in care s-au copt. Daca se asteapta prea mult inaintea servirii, se vor lasa si este firesc sa fie asa, de aceea este ideal sa aveti tot ce trebuie pentru servire deja pregatit inainte sa fie coapte sufleurile. Cand sunt gata, se presara rapid cu zahar pudras si se pun pe masa cata vreme sunt inca inalte si frumoase. Au o suprafata usor crocanta care contrasteaza foarte placut cu interiorul spumos, foarte aerat, cu o textura chiar speciala.
sufleu de mure1Daca doriti, puteti sa serviti alaturi de sufleu cateva fructe proaspete, inghetata sau un sos de vanilie. Eu va doresc spor la treaba si pofta buna!
Nu uitati, cu aplicatia ReteteCaLaMama pentru Android sau IOS puteti face mult mai usor aproape oricare reteta de pe site (in afara de cele video), fara sa fie nevoie sa printati sau sa notati reteta! Daca aveti o legatura buna la internet si aplicatia instalata in telefon sau tableta, poate sa va fie cel mai bun ajutor in bucatarie, unde puteti urmari direct din aplicatie instructiunile de preparare pas cu pas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu