INGREDIENTE SUFLEU DE MURE:
baza de sufleu:
- 3 oua mari
- 60 de grame de zahar
- 30 de grame de faina
- 16 grame amidon de porumb
- 30 de grame de unt cu 82% grasime
- 180 ml. lapte
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 praf de sare
piureul de mure:
- 200 de grame de mure congelate (sau proaspete)
- 1 lingura rasa de zahar
in plus:
- unt solid pentru uns formele ramequin
- zahar tos pentru imbracat formele
- zahar pudra pentru finisat
PREPARARE SUFLEU DE MURE:
1. Se cantaresc dinainte toate ingredientele. Se ung cu grija cu unt 4 forme ramequin ceramice, cu diametrul de 9 cm, apoi se imbraca cu un strat uniform de zahar tos, asa cum am aratat si la reteta desufleu de ciocolata. Cuptorul
se aprinde si se fixeaza la 205 grade Celsius.
se aprinde si se fixeaza la 205 grade Celsius.
| 2. Intr-o craticioara, se pune pe foc laptele. Intre timp, se amesteca faina cu untul moale (cu varful degetelor) pana cand se obtine o pasta omogena.
Sufleurile se servesc fierbinti, direct din formele in care s-au copt. Daca se asteapta prea mult inaintea servirii, se vor lasa si este firesc sa fie asa, de aceea este ideal sa aveti tot ce trebuie pentru servire deja pregatit inainte sa fie coapte sufleurile. Cand sunt gata, se presara rapid cu zahar pudras si se pun pe masa cata vreme sunt inca inalte si frumoase. Au o suprafata usor crocanta care contrasteaza foarte placut cu interiorul spumos, foarte aerat, cu o textura chiar speciala.
Nu uitati, cu aplicatia ReteteCaLaMama pentru Android sau IOS puteti face mult mai usor aproape oricare reteta de pe site (in afara de cele video), fara sa fie nevoie sa printati sau sa notati reteta! Daca aveti o legatura buna la internet si aplicatia instalata in telefon sau tableta, poate sa va fie cel mai bun ajutor in bucatarie, unde puteti urmari direct din aplicatie instructiunile de preparare pas cu pas.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu