SUPA CREMA DE MAZARE CU OUA DE PREPELITA
INGREDIENTE SUPA CREMA DE MAZARE CU OUA DE PREPELITA:
- 500 de grame de mazare boabe proaspata sau congelata (eu am folosit congelata)
- 200 de grame de cartofi, cantariti gata curatati
- 1 ceapa de marime medie
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de ulei de masline
- 500 de ml. de supa concentrata de pui (sau 1 litru de supa de legume)
- 100 de ml. de smantana lichida pentru gatit cu 15% grasime
- 12 oua de prepelita
- 1 legatura buna de menta
- 1/2 de pahar de otet
- sare si piper
- pentru servit: crutoane, smantana, ulei de masline
PREPARARE SUPA CREMA DE MAZARE CU OUA DE PREPELITA:
Inainte sa trecem la prepararea propriuzisa, vreau sa va mai spun ca sunt onorata sa fiu una dintre primele persoane alese de catre oamenii de la Philips pentru a testa noul blender vertical Philips Avance SpeedTouch, un aparat cu un design modern si cu multe posibilitati in plus fata de cel din dotare, pe care il cheama… tot Philips, desigur. :) Cred ca sunt la a 5-a sau a 6-a generatie de blendere verticale Philips, asta inseamna ca am destule date ca sa le compar.
1. Ceapa se curata si se toaca marunt, cartofii curatati si spalati se taie in cubulete, usturoiul se zdrobeste, se masoara si se cantaresc toate celelalte ingrediente.
In aceasta faza am putut aprecia cat de util este butonul care controleaza puterea motorului noului Philips Avance SpeedTouch, cu cat se apasa mai tare, cu atat motorul lucreaza la o turatie mai mare, ceva in genul pedalei de la masina de cusut electrica.
Dupa ce se mixeaza, recomand ca supa sa fie trecuta si prin sita, va avea o textura mult mai fina si in plus va fi si mai usor de digerat, retinandu-se in sita pielitele mai tari ale bobului de mazare. Se adauga in supa smantana lichida si se potriveste cu gustul cu sare si piper.
Supa se garniseste cu ouale de prepelita, care se presara cu sare si piper proaspat rasnit, picaturi de ulei de masline extravirgin si/sau smantana lichida, frunzulite de menta (sa stiti ca adaugarea mentei nu e deloc intamplatoare, gustul acesteia se potriveste exceptional cu mazarea, iar supa nu va fi catusi de putin mentolata, doar va avea un gust armonios, perfect echilibrat, de nici nu ai banui de unde unde vine) si crutoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu